fbpx

Bijdragen als imker? Om bij te dragen aan het behoud van de Nederlandse natuur en biodiversiteit hebben wij Bijenbaas en de Bijzaak opgericht. De Bijenbaas heeft honderden bijenvolken in Nederlandse natuurgebieden en de Bijzaak doet aan Urban Beekeeping: bijenkasten op daken van bedrijven. Voor beide zoeken we nog jonge enthousiaste imkers die hun hobby naar een volgend niveau willen brengen en de verantwoording willen nemen voor een aantal van deze volken.

Wij zorgen voor je opleiding en begeleiding! Dit is geen jarenlang traject maar kan al in enkele weken.

Wil jij Bijenbaas- of Bijzaak imker worden en onderdeel zijn van een team van enthousiaste mensen? Wij organiseerden deze zomer een eerste imkerdag in Hoogblokland met Jeroen Vorstman, en zullen ook volgend jaar een aantal imkerdagen in Schoonrewoerd hebben. Je leert op deze dagen het team kennen en we vertellen je alles over onze missie, en over wat de werkzaamheden in de aankomende periode zijn. We gaan ook direct aan de slag met de bijen.

Degenen met wie we op langere termijn verder kunnen krijgen het boek van Jeroen, als theoretische achtergrond, de online imkercursus als praktische handleiding, en via de online omgeving van de Bijenclub kunnen de Bijenbaas imkers elkaar vragen voorleggen en ervaringen delen.

Denk je dat dit ook iets voor jou is?

Vul het formulier hiernaast in en je hoort zo snel mogelijk van ons terug.

Wil je Bijenbaas worden? Vul het formulier in en we bespreken de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het werk van Bijzaak!

Dank je wel voor je inschrijving. Je hoort van ons!