fbpx
wat biedt de bijzaak

PLAATSING

Eén van onze imkers komt langs en bepaalt samen met jou de beste plek voor het bijenvolk (dat hij al gezellig in zijn bus heeft meegebracht). De rest kun je met een gerust hart aan de imker overlaten.

wat biedt de bijzaak

CONTROLES

Als de bijen eenmaal op het dak of in de tuin staan, moet er geregeld iemand langs om te kijken of alles nog goed gaat. En dat is een ambacht, dus we sturen een ervaren imker langs voor de controles

wat biedt de bijzaak

HONING

Het vloeibare goud! Heerlijk voor in de thee, op je geitenkaas, in een potje voor thuis, of voor relaties. Maar vooral het bewijs dat er op het dak een gezond, duurzaam gehouden bijenvolk staat.

wat biedt de bijzaak

PLANTEN

De BijZaak helpt graag met advies over aanplanten van insecten-vriendelijke tuinen of groene daktuinen. Bomen en planten dragen substantieel bij aan bio-diversiteit en nemen bovendien grote hoeveelheden CO2 op.

wat biedt de bijzaak

WORKSHOPS

We nodigen iedereen uit om de bijen wat beter te leren kennen. En misschien kunnen we tijdens één van deze workshops nog mensen enthousiast maken voor het imkerschap..

wat biedt de bijzaak

LEZINGEN

Je hebt vast wel eens over ‘het bijenprobleem’ gehoord. En je collega’s misschien ook wel. Maar wat houdt het precies in? Geen probleem, in een uur praat De Bijzaak jullie volledig bij!

wat biedt de bijzaak

CERTIFICAAT ‘BIJENDAK’

Een duurzaam kantoordak met biologisch gehouden bijen erop. Wij weten wat dat waard is, en daarom reiken we aan alle bedrijven die een bijenkast op hun dak of in hun tuin hebben staan, een certificaat uit,

wat biedt de bijzaak

BOMEN

De BijZaak heeft een initiatief “Bomen voor Bedrijven”. Bedrijven sponsoren bomen in een van onze voedsel bossen, en dragen zo bij aan een “triple whammy”: Gecertificeerde CO2 compensatie, meer biodiversiteit, en de gehele fruitsap oogst is voor de sponsor.

wat biedt de bijzaak

SPONSORPAKKETTEN

Hoe meer bijen in de omgeving, hoe beter. Daarom biedt De Bijzaak ook de mogelijkheid om een bijenvolk (met het gehele pakket) te schenken aan bijvoorbeeld een school in de buurt.

wat biedt de bijzaak

DUURZAAMHEID

Eén duurzame bijenkast op een kantoordak draagt significant bij aan een gezondere bijenpopulatie. En aan een gezondere directe omgeving van het kantoor, en dus Nederland.

INTERESSE?

Wil je bijdragen? Is een bijenkast op het dak ook iets voor jouw bedrijf? Vul je gegevens hier in en we nemen snel contact op.