fbpx

Als Ethiopië in twaalf uur 350 miljoen bomen kan planten, kunnen wij ook wel wat meer doen. Red de wereld. Plant bomen. Red de bij.

Het bericht dat de Ethiopische Minister President de Nobel Prijs voor de Vrede heeft gekregen is vast vrijwel niemand ontgaan. Dat was voor wat hij in Ethiopie, Eritrea, Somalie,Kenia en Soedan voor elkaar gekregen heeft. Dat hij er voor gezorgd heeft dat in Ethiopië in één dag 350 miljoen bomen geplant zijn is ook in het nieuws geweest, maar dat is veel minder mensen opgevallen.

Een fantastische prestatie die ons er toe aangezet heeft om op dit vlak wat grootschaliger te denken. Natuurlijk kopen we vanuit ons Bijenbaas initiatief stukken natuur waar we zaaien en bomen planten. Natuurlijk sturen we elk jaar duizenden zakjes bloemenzaad naar onze klanten. En natuurlijk zetten we vanuit De BijZaak bij bedrijven bijenkasten neer, in de hoop dat daar een bewustwording over het belang van biodiversiteit tot stand komt. Meer aandacht voor de natuur hebben, en echte honing eten! Maar miljoenen bomen, dat is ook wat. Plant bomen. Red de bij.

Inmiddels zijn we in gesprek met de mensen achter Fruit Your World, een Nederlandse organisatie die als missie heeft “iedereen een fruitboom”. Bomen om de natuur te helpen, bomen om insecten te helpen, bomen om vogels te helpen, bomen om sociale cohesie in buurten en bedrijven te bevorderen. Samen fruit plukken… Hoe gaaf is dat? Hoe de samenwerking precies vorm gaat krijgen weten we nog niet, maar als je doelen – plant bomen red de bij – en drijfveren zo overlappen moet je samen op gaan trekken. We houden te op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het werk van Bijzaak!

Dank je wel voor je inschrijving. Je hoort van ons!